Hairlux

Uw partner in professionele haarverzorging

Sinds 2010 is Hairlux een gevestigde waarde in de professionele kappersbranche. Met hun kennis en professionele netwerk begeleiden ze merken om hun private label op de markt te introduceren. Daarnaast staat Hairlux bekend als eerste verdeler van Keratine en Botox haarproducten in Europa en ontwikkelden ze vanuit deze expertise een eigen Keratine merk: Hairetix.

Al hun producten worden exclusief verdeeld aan gevestigde professionele kappers en groothandel. Omdat het gaat om gespecialiseerde producten deelt Hairlux graag hun kennis en expertise. Daarom worden op regelmatige basis ook opleidingen en workshops georganiseerd in hun opleidingscentrum.

Hairlux beschikt over een modern opleidingscentrum, met alle uitrusting van een professioneel kapsalon.


Het probleem
Hairlux werkte voordien met verschillende programma’s en een niet geconnecteerde website. Er was weinig overzicht over het klantenbestand en een grote kloof tussen online bestellingen en invoer van verkopers op de baan.

Bovendien was het bijhouden van betalingen, soms voor levering, soms na levering erg arbeidsintensief, traag en niet altijd foutloos… wat uiteindelijk ook leidde tot frustratie. Omdat verkopers op regelmatige basis langsgaan bij klanten was het ook moeilijk een eenduidig overzicht te bewaren van alle workshops en aankopen.

“Dankzij het centraal klantenplatform hebben zij toegang tot alle documenten zoals offertes, facturen en zowel offline als online bestellingen.”

John DOE • CEO of MyCompany

De oplossing
Met Odoo werden al deze pijnpunten aangepakt. Er werd een nieuwe webshop gebouwd die enkel toegankelijk is voor geregistreerde klanten. Klanten die een account willen aanmaken worden door een medewerker vooraf opgebeld of bezocht voor een kennismakingsgesprek. Daarna krijgen ze al dan niet toegang tot de shop en de mogelijkheid om workshops te plannen.

Klanten plannen opleidingen en bestellen producten via een ‘afgesloten’ B2B shop.


Dankzij het centraal klantenplatform hebben zij toegang tot alle documenten zoals offertes, facturen en zowel offline als online bestellingen. Alle medewerkers van een klant kunnen gegroepeerd worden in 1 bedrijfsaccount, met elk hun eigen login. Daarin zitten alle specifieke instellingen voor het bedrijf zoals betaalvoorwaarden, adressen, prijslijsten (automatisch toegepast in de shop en offertes), …

Voor het oplossen van de problemen bij de verwerking van betalingen en het opvolgen van facturen werd de volledige boekhouding overgebracht naar Odoo. Door de koppeling met alle bankrekeningen en Mollie als betaalprovider worden bestellingen via de website of offertes gemaakt door een verkoper automatisch bevestigd na betaling. Zowel een online bestelling als een offerte gemaakt door een Hairlux medewerker kan online bevestigd en betaald worden door de klant. Onbetaalde facturen worden automatisch opgevolgd. In de verkoopapplicatie werden verschillende geautomatiseerde workflows uitgewerkt die het mogelijk maken om naar keuze van de medewerker een betaling voor of na levering te vragen van de klant. Meer tijd voor de Hairlux medewerkers en bovendien: tevreden klanten.

Naast het oplossen van deze zaken werd in het magazijn een nieuwe grondige telling gemaakt en op basis daarvan een outlet sectie geopend op de website. We introduceerden ook nieuwe verkooptechnieken zoals mix&mach en staffelkortingen om de bulkverkoop te stimuleren.

In een fase twee gaan we aan de slag met de marketingtools van Odoo.

Bezoek de website: https://www.hair-lux.com/

Hairlux
Daan van Konu 17 april 2023
Deel deze post
Archiveren
Vacuum Barrier Systems
Binnenkort...