Waarom Konu

Daan Sileghem, mede-eigenaar en oprichter.

Vanuit mijn verantwoordelijkheden in verkoop en marketing stelde ik vast dat verkoopinspanningen tevergeefs zijn als logistiek, operations en administratie niet volgen.

Het bedrijf waar ik toen aan de slag was had twee boekhoudprogramma’s met facturatie, een losstaande webshop en een programma voor magazijnbeheer. Er gebeurde veel dubbele invoer van gegevens, en er werd nog veel geprint om te klasseren en te versturen. Het was frustrerend steeds dezelfde problemen te zien opduiken. Bestellingen die niet tijdig werden geleverd, voorraad die niet tijdig werd aangevuld, klantenvragen die onbeantwoord bleven, betalingen die onvoldoende opgevolgd werden, .. Zelfs de meest trouwe klanten en medewerkers houden dit niet vol.


En toen kwam Odoo...

De efficiënte afhandeling van de levering van uw dienst en/of product is essentieel voor een tevreden klant. Na veel overleg, testen en in en uit gebruik nemen van verschillende software oplossingen kwam dan eindelijk Odoo op ons pad. Na enkele intensieve maanden van data transfer, het omzetten van de boekhouding, ontwikkeling, het vullen van 2 containers met verouderde producten uit het magazijn en complete herinrichting met barcodes en locaties draaide alles ineens automatisch. Er was weer tijd voor onze klanten. Het aantal foutieve orders daalde enorm, tot zo goed als 0. Betalingen werden opgevolgd, het geld kwam binnen. De boekhouding was op orde, een grote zorg minder. Producten waren weer op voorraad waardoor de omzet steeg. Bovendien was bij de start van de corona pandemie thuiswerk en efficiënte e-commerce ineens perfect mogelijk. Maar bovenal: de klanten en medewerkers waren terug tevreden.

Wie zijn Konu

Daan Sileghem, Mede-eigenaar

Functioneel consultant

Contacteer mij

Daan staat in voor de functionele analyse, planning en uitwerking van de implementatie.

Voor de oprichting van Konu was Daan binnen verschillende bedrijven actief in de grafische sector, retail en (B2B) e-commerce.


“De efficiënte afhandeling van de levering van uw dienst en/of product is essentieel voor een tevreden klant.”


Samnang Nop, Mede-eigenaar

Technisch consultant

Contacteer mij

Samnang staat in voor de technische analyse, planning en uitwerking van de implementatie.
Alvorens Konu te vervoegen heeft Samnang jaren ervaring opgedaan als software engineer en team lead in de ERP wereld (Microsoft Dynamics en AX).
Zijn expertise bevindt zich in warehouse management, boekhouding en integraties met externe applicaties en machines.


“Alles start met pen en papier. De kracht van een oplossing bevindt zich in de eenvoud”


Ook meer tijd voor uw tevreden klanten? Ontdek hoe in ons gratis magazine.

Ontvang uw gratis exemplaar