VinooPuro

De referentie voor Italiaanse wijn in Kortrijk en omstreken.

“Passie voor goede wijn, goede smaak en het eeuwige Italië hebben ons geleid op een zoektocht. De zoektocht bracht ons ontdekking. Ontdekking gaf ons zin om te delen. Die zin om te delen ligt aan de basis van VinooPuro.”

Zaakvoerder Anton



Over Vinoopuro

Zaakvoerder Anton: “Een uit-de-hand-gelopen-hobby. We zijn een kleine invoerder te Kortrijk, West-Vlaanderen, van uitsluitend Italiaanse wijnen. We zoeken en kopen onze wijnen rechtstreeks bij de Italiaanse producenten en voeren alles zelf in. Onze zoektocht leidt ons bij voorkeur naar eerder kleine producenten en familiebedrijven, die evenwel een hoge kwaliteitsstandaard hanteren. We zijn er van overtuigd op deze manier Italiaanse wijnen te kunnen aanbieden met een aardige prijs/kwaliteitsverhouding.”

De implementatie

Het was de wens van Anton om zowel in België als in Italië (vanop een terras in de zon uiteraard) zijn zaak te kunnen runnen. Er werd bij VinooPuro voor zowel B2B als B2C klanten gewerkt met papieren bestelbonnen. De prijzen per klant werden bijgehouden in Excel. Alles werd daarna handmatig ingebracht in een boekhoudpakket dat lokaal geïnstalleerd stond.
Nu wordt in de winkel gewerkt met de kassa app, voor B2B klanten of grote bestellingen met de sales app. Elke klant of klantgroep heeft een aangepaste prijslijst die ook op de webshop gebruikt kan worden. Betalingen in de winkel (cash, payconiq, bancontact) worden dagelijks in batch verwerkt met 1 druk op de knop. B2B betalingen worden automatisch verwerkt dankzij de naadloze koppeling met boekhouding en bankrekeningen.


VinooPuro
Daan van Konu 7 april 2023
Deel deze post
Archiveren
Stuc & Staff